Österåkersbygdens friskola -
skolan som skapar rötter och vingar samt ger bärkraft till individen för framtiden.  

24/9 Idag har vi haft en magiskt bra idrottsdag på Hagby idrottsplats tillsammans med olika idrottsföreningar och Södermanlands idrottsförbund. De sporter som alla fick prova på var volleyboll, jujutsu, handboll, slalomövningar samt fotboll. I faddergrupper gick hela skolan till Hagby. Vädergudarna var på vår sida. Fia ordnade ett gott och energigivande mellanmål. Vi fick extra fin hjälp av några föräldrar. De äldre eleverna visade fin omtänksamhet för yngre kompisar. En riktig gulddag som vi verkligen behövde. Vi tackar alla ledare som hjälpte till med dagen samt ett extra stort tack till Sebastian som såg till att all logistik fungerade på bästa sätt. Trevlig helg!

Med vänliga hälsningar från Anna Frössevi Ericsson, rektor

21/9 Imorgon är det en känslosam dag på skolan. Då slutar Jasmin Ljung arbeta hos oss efter flera fina år. Jag vill tillsammans med övrig personal samt skolans elever tacka dig Jasmin för allt du har gjort för eleverna och verksamheten under dina år hos oss. Vi hoppas att du kommer att fortsätta utbilda dig för att verka inom skola eller barnomsorg i framtiden. Vi vet att du har något stort att se fram emot framöver. Vi hoppas att du i framtiden vill se efter om det finns möjligheter att arbeta hos oss igen.
Ikväll går personalen på restaurang tillsammans med Jasmin för att få en trevlig kväll tillsammans.
Med vänliga hälsningar från Anna Frössevi Ericsson, rektor

V 37 
Denna vecka har gått i rörelseglädjens tecken. Elever och personal har deltagit i Skoljoggen. Huvudarrangör är Skolidrottsförbundet. Vi kommer att fortsätta i rörelsens tecken då vi anordnar en gemensam idrottsdag på fredag nästa vecka tillsammans med Södermanlands idrottsförbund. Om någon vill hjälpa till som funktionär denna dag, varmt välkomna att kontakta oss via sms till skolan (kontaktuppgifter finns på hemsidan och i appen).

Eleverna i åk F-3 har även hunnit med att åka på teaterresa till Marmorbyn för att se dansföreställningen ”Bakverk”. Eleverna i åk 4-6 är snart klara med läsårets första skoltidning Korpgluggen. I slöjden pågår bland annat båtbyggen. Daniel har träffat undertecknad och börjar som musiklärare nästa vecka igen, det ser vi fram emot. Fram till jul kommer han att ha lektioner för åk 2-3 samt 5-6. Åk 4 har musik under vårterminen. Vi har haft besök av en intresserad elev i åk 1 samt en intresserad lärarvikarie.
Full fart hela veckan!

Mer information om Skoljoggen finns på Skoljoggens hemsida samt information om hur man går tillväga om man vill skänka en ”springslant” till Clowner utan gränser. Det uppskattas stort.
 
Med vänliga hälsningar från Anna Frössevi Ericsson, rektorRutiner för skolan med anledning av corona:

Var noga med hygienen. Tvätta händerna innan maten samt efter rasterna.

Första rasten är alltid utomhus. Övriga raster uppmuntras vara utomhus. Tänk på att ha med bra kläder efter väder.

Stanna hemma vid symptom: hosta, halsont och/eller feber. Kontakta respektive mentor för studiematerial hem.

Hör av er vid eventuella frågor. Kontaktinformation finns i appen samt på skolans hemsida.

Mer info till vårdnadshavare finns i skolans egen app. Om du är vårdnadshavare och saknar inlogg - skicka ett mejl till info@manmade.se

Bra att veta:
Skolan öppnar varje dag kl. 07. Personal finns i entrén från kl. 07.
Våra klasser är Rimfaxe åk F-1 – mentorer Sebastian Lundberg och Anna Frössevi Ericsson, Hugin åk 2-3 – mentor Alice Larsson samt Munin åk 4-6 – mentor Sven Strömblad samt resurs Emilia Blomqvist.

Fritidshemmet som nu heter Gyllenborste är öppet varje dag kl. 06-18. Vårdnadshavare skriver in vistelsetider i god tid via appen, senast torsdag vecka innan. Ansvarig fritidspedagog är Sebastian Lundberg. 

Övrig personal på skolan: Ulla Bergström, lokalvård, Linda Reinholdsson, skolrestaurang, Marie-Louise Strand Karlsson, slöjd, Mats Hellström, slöjd och ”fixar-Frasse”, Daniel Svenson, musik, Ann-Sophie Forss, skolsköterska samt Niclas Backlund, spanska (vårtermin).

Skoltider
Förskoleklass 7.45 – 12.00
Åk 1-3 7.45 – 13.45 må, ti, to samt 7.45 – 12.00 ons, fre
Åk 4–6 7.45 – 13.45 må, tis, ons, tor samt fredagar 7.45 – 13
Scheman finns i appen från fredagen den 13 augusti.
Detta önskas vara med i skolan:
- Inneskor
- Skolväska
- Vattenmugg
- Extrakläder/regnkläder
- Egen frukt/smörgås om så önskas (frukt finns i skolan varje dag)

Vi har samlad skoldag vilket innebär att elever som slutat skolan får vänta buss på fritidshemmet, man deltar då i fritidshemmets aktiviteter. Anmäl detta till fritidshemmet telefon 0767-639451.

Skolans telefonnummer är 0704–807280, skicka gärna ett meddelande till oss så kontaktar vi er så snart som vi har möjlighet. Vi har begränsad möjlighet att svara i telefon, men vi tittar till telefonen så ofta som möjligt.

Information om skolan finns i skolans app (vårdnadshavare) samt publikt på skolans hemsida: www.osterakersbygdensfriskola.se Vi har även en Facebooksida som är en sluten grupp, sök gärna upp den om ni har möjlighet.Info angående lunch vid skolrestaurangen: Varje dag serveras även vatten, mjölk, hårt bröd, smör samt ett salladsbord. För beställning av matlåda, vänligen kontakta vår kökschef Fia dagen innan via sms till nummer: 0704-573691.

Måndag 27 september
Idrott för Rimfaxe. Medtag ombyteskläder och handduk.

Teaterresa för åk 4-6

Anna är kompledig, Emilia och Sebastian är med Rimfaxe på förmiddagen. 

Falukorv i ugn, makaroner

Tisdag 28 september
Idrott för Hugin.

Mexikansk köttfärsgryta, havreris

Personalmöte kl. 17.30 - 19.00

Onsdag 29 september
Simskola för förskoleklass samt elever som arbetar mot målen i årskurs ett.

Idrott för Munin.
 
Broccolisoppa, mjuk smörgås

Torsdag 30 september
Idrott för Hugin

Stekt fisk, potatis, sås

Skolstyrelsen har möte kl. 19.00 - 21.00

Fredag 1 oktober

Traditionsenlig djurdag      kl. 9-10.30
Vi välkomnar elevernas och personalens husdjur till skolgården. Djuren behöver en vuxen ansvarsperson som tar hand om djuret under denna tid. Vi är utomhus - kläder efter väder. För elever i Rimfaxe och Hugin finns möjlighet till att prova att åka med häst och vagn, medtag i så fall egen hjälm. 
Anmäl om ni har med dig ett husdjur, vilket sorts djur det är, ansvarsvuxens namn samt djurets namn via sms till skolans telefon 0704-807280 senast onsdag 29/9. 

Tipspromenad för allmänheten med tema "Månadens" - start kl. 9 - 10.
Tipspromenadvärd: Mats Hellström

Ej idrott för Munin.

Stek, potatis, sås

Till idrottslektionerna gäller:
Kläder efter väder (Sebastian meddelar i appen om lektionerna är ute eller inne). Bra skor att springa i samt handduk. Tvål och schampo om så önskas. 

1/10 Djurdag

7-8/10 Hajk för åk 4-5

7/10  Studiebesök på Tom tits i Södertälje för åk 6

14/1-22 Dansutbildningsdag för hela skolan med Skapande skolaMånadens september - oktober:

Tema: Allas lika värde


Cornelis Vreeswijk - kompositör

Morgan Alling - förebild

Maskros- växt

Hund - djur

Banksy - konstnär

Maria Dufva - författare

Gina Dirawi- entreprenör

 

Kontakta oss:

osterakersbygdensfriskola@gmail.com
fritidshemmet2018@gmail.com

Skolans telefonnummer:
0704-807280

Fritidshemmets telefonnummer:

0767-639451

Anna Frössevi, rektor, 0707–493824,
osterakersbygdensfriskola@gmail.com

Amie Larsson Hultgren, styrelsens ordförande, amie@hullagard.se

Skolans adress:

Österåkersbygdens friskola

Österåker

64393 Vingåker


Uppdaterad den 24 september 2021.