Österåkersbygdens friskola -
skolan som skapar rötter och vingar samt ger bärkraft till individen för framtiden.

Åk 3-6 hade under fredagen en toppendag vid Vingåkers golfklubb.

Måndag 19 augusti
Skolrestaurangen serverar: Pasta, skinksås, salladsbord
Gemensam veckoinformation i samlingssalen.

Tisdag 20 augusti
Skolrestaurangen serverar: Kökets fiskgratäng, kokt potatis, salladsbord
Idrott för åk 1-2, tema lekar och samarbete. Ombyte och dusch. Medtag handduk och gärna vattenflaska.
Kulturskolan presenterar verksamheten i idrottshallen kl. 12.30.

Onsdag 21 augusti
Skolrestaurangen serverar: Ugnsfärs, kokt potatis, gräddsås, salladsbord
Slöjd med Ingrid för åk 5-6. Skolsköterska Ann-Sophie finns på skolan kl. 9-11. Vår skolbibliotikare Gunnel finns i biblioteket på lunchrasten.
Styrelsemöte för friskoleföreningen kl. 19.

Torsdag 22 augusti
Skolrestaurangen serverar: Broccolisoppa, mjuk smörgås, salladsbord
Idrott för åk 1-2, tema Skolvarvet. Ombyte och dusch. Medtag handduk och gärna vattenflaska.

Fredag 23 augusti
Skolrestaurangen serverar: Kycklingklubba, ris, sås, salladsbord
Idrott för åk 3-6, tema Skolvarvet.
Ombyte och dusch. Medtag handduk och gärna vattenflaska.

27 augusti
Travskola, Sundbyholm (mer info kommer i nästa uppdatering av hemsidan samt i appen).

29 augusti
Fritidshemmet stänger kl. 16 (personalutbildning)

3 september
Start för simskolan - för förskoleklass samt elever i åk 1 som tränar mot att nå målen för simkunnighet i åk 1 (25 meter samt hopp från kant).

11 september
Studiedag, skolan stängd, fritidshemmet är öppet.

20 september
Djurdag 9.30-11.00

Studiedag, skolan och fritidshemmet är stängda.

3-4 oktober
Klass Munin är på studieresa till Stockholm.

Studiedag, skolan och fritidshemmet är stängda.

29 okt - 1 nov
Höstlov, skolan stängd, fritidshemmet är öppet.

Terminsavslutning

Skoltider

Rimfaxe (f-klass): måndag, onsdag, torsdag samt fredag 7.45 – 12.00, tisdagar 7.45 – 13. 00 (simskola)
Hugin (åk 1-2): måndag, tisdag, torsdag: 7.45 – 13.45, onsdag, fredag: 7.45 – 12.00
Hugin (åk 3): måndag – torsdag: 7.45 – 13.45, fredag 7.45 – 12.00
Vi har samlad skoldag vilket innebär att elever som har skolskjuts och ej är inskrivna på fritidshemmet får vara på fritids till kl. 13.45 utan kostnad.
Munin (åk 4-6): måndag – fredag 7.45 – 13.45.

www.osterakersbygdensfriskola.se

Anmälningsblankett till skolan finns här.

Kontakta oss:

osterakersbygdensfriskola@gmail.com
fritidshemmet2018@gmail.com

Skolans telefonnummer:

Fritidshemmets telefonnummer:

Skolans adress:

Österåkersbygdens friskola

Österåker

64393 Vingåker

Uppdaterad 18 augusti 2019

Vilken härlig skolstart!
Tack alla medverkande. Extra stort tack till våra elever som förgyller skoldagarna. Det är så roligt att starta ett nytt, spännande, lärorikt, kreativt, utmanande, arbetssamt, innehållsrikt och fantastiskt läsår tillsammans.

Läsårsstarten i onsdags tog oss med in i vårt första tema - matematik. Antal timmar i matematik har utökats i timplanen. Våra utvärderingar visar också att vi behöver satsa mer på ämnet, väcka ett större intresse och fördjupa undervisningen.

Vi fick fin hjälp av Leif Silverlein, mästare i huvudräkning och känd från bland annat TV-programmet "Talang". Han visade sina kunskaper i att räkna snabbt och gav oss tips på strategier att tänka då man ska räkna. Vi fick också prova att räkna ut vilken veckodag som man föddes. Det var spännande och roligt. Leif poängterade att alla kan bli så mycket bättre på en färdighet bara man övar. (Han har övat ca tre timmar om dagen i många år under uppväxten.)

Under skolstartsdagen välkomnade vi speciellt våra nya förskoleklassare och våra nya elever i andra årskurser. Vi hade besök av flera föräldrar. Fia och Ulla bjöd på goda smörgåsar till förmiddagsfika.

De första skoldagarna ägnas i stor utsträckning åt att lära känna varandra, praktiska göromål, scheman, nya böcker, nya rutiner och mjukstart i undervisningen. Åk 3-6 har börjat med höstterminens första nummer av Korpgluggen.

Vi ser fram emot att göra skolresan för läsåret 2019-2020 tillsammans med elever, vårdnadshavare, personal och skolans övriga vänner.

Månadens augusti - oktober

Förebild